Den var däremot lycklig gift med fyra barn och

Den 27 Mars 1997, ingick 39 sektmedlemmar kollektiv självmord och det blev ett av det största pratandes ämne över hela världen, folk förstod inte vad som precis hade hänt.

Denna grupp grundades runt 1997, ingen vet exakt när, Marshall applewhite och Bonnie nettles var de 2 personerna som var ledarna till denna rörelse “Heavens gate” Marshall Applewhite var en musiklärare född 17 maj, 1931, hade två barn och under denna tidsperiod hade han precis skiljt sig från sin fru, Bonnie Nettles var däremot lycklig gift med fyra barn och jobbade som sjuksköterska. De båda träffades på sjukhuset och började prata, det visade sig tillslut att de hade mer gemensamt än vad de själva trodde. De kom tillslut fram till att de ansåg sig själva som “de utvalda”  och båda bestämde sig för att överge sina familjer, enligt Rolling Stone’s hemsida så står det att de tog en 6 månaders lång resa över hela Usa och att under dessa perioder av Marshall’s och Bonnie’s liv så hade de olika alias att gå under, de bytte oftast namn ex “Bo and peep & Ti and Do”  Bonnie avled dock år 1985 i cancer, och de lämnade Applewhite ensam till att försöka leda rörelsen själv.Under dessa 6 månader så samlade de även ihop en grupp följare som sedan blev kallad för “the crew”, Bonnie och Marshall predikade om vad de trodde på för att intressera följare,vilka de var och vad deras uppgif var på jorden. Efter att gruppen fick allt för mycket uppmärksamhet från median tyckte de att de kunde förstöra för deras uppdrag så försvann de under ytan och levde de ganska tyst, de tränade inför “the higher level” Marshall lät följarna då och då ringa deras släkt och familjer men det var mer att man fick lämna ett röstmeddelande och inte prata direkt med någon släkt eller vän.

Best services for writing your paper according to Trustpilot

Premium Partner
From $18.00 per page
4,8 / 5
4,80
Writers Experience
4,80
Delivery
4,90
Support
4,70
Price
Recommended Service
From $13.90 per page
4,6 / 5
4,70
Writers Experience
4,70
Delivery
4,60
Support
4,60
Price
From $20.00 per page
4,5 / 5
4,80
Writers Experience
4,50
Delivery
4,40
Support
4,10
Price
* All Partners were chosen among 50+ writing services by our Customer Satisfaction Team

(Rolling Stone,2018. Youtubeklipp, 2018) Några dagar innan alla 39 medlemmarna tog kollektivt självmord så fick två personer ett uppdrag och det var att de två skulle stanna kvar på jorden för att behålla deras hemsida exakt som det är. (Mirror.

co.uk, 2018)Innan Applewhite och hans följare tog självmord så åt de en sista gång i en resturang, alla beställde exakt samma sak för att äta, två dagar senare så tog alla kollektiv självmord. Servitrisen som serverade rörelsen sa att han minns hur trevliga alla var, att de hade en bra tid när de satt och åt, att ingen såg deprimerad ut. Några dagar senare hittade man kropparna, och underligt nog så hade alla på sig exakt samma kläder, nike skor och svarta kläder och exakt samma summa av pengar i fickorna hos alla, man upptäckte även att rörelsen hade lämnat efter video hälsningar som hejdå.Heavens Gate var en blanding mellan en kristen med en twist av science fiction sekt, marshall lyckades övertala alla sina följare att han var jesus nummer två kan man säga och att gud var en alien. De läste även bibeln, speciellt i den nya testamentet. Han sa även till sina följare att ett UFO i samband med Halebop-kometen som åker förbi jorden 1 gång per 2000 år, kommer ta marshall och gruppen till något som kallas för “The evolutionary level above human” och att han är nyckeln för att komma dit.

Bonnie och Marshall sa även till sina följare att de är från yttre rymden och använder människokroppen som kamouflage. Läran som Bonnie och Applewhite lärde ut var: att för ca 2000 år sedan så passera det utomjordingar jorden för att undersöka jordborna men att ingen var redo att stiga in i “the level above humans” så de skickade ner jesus. Jesus enda uppgift var att erbjuda människorna vägen till ett himmelrike, om du lämnar allt och följer Jesus så kan han ta dig till himmelriket där Gud finns, men Jesus blev dödad och djävulen började ta över jorden. Hur tar man sig till “The evolutionary level above humans” då? enligt applewhite räckte inte det med att vara redo psykiskt, alltså då själsligt, man måste även ha en form utav “utbildning” och utbildning kan bara genomföras genom någon från “the kingdom of heaven” och i detta fall var der Applewhite(hittills hade det bara funnits två från the kingdom of heaven, jesus och Applewhite). Utbildningen Applewhite lär ut är upp till varje individ då alla människor lär sig olika snabbt, de kan ta från månader upp till flera år innan en individ är redo att lämna jorden.

De hade även regler inom sekten, så som att inte ljuga, inte vara lat, inga sexuella känslor och eller på något sätt bryta dessa regler medvetet.Människosynen i denna sekt var ganska långt ifrån normal, de kallade kroppen “människoskal” och att de bara var en form av behållare för själen, de tyckte även att människan har onödiga behov såsom, sexuella behovet, familjeband osv. Sexuella behovet var något som var extra svårt för människor och sekten tyckte att den ska bort helt och hållet även om de skulle krävas kastrering.

Varför man även vill få bort familjebandet var att Applewhite tyckte att de störde koncentrationen på “utbildningen” vilket kan vara anledningen till att denna sekt ofta gick under jorden och isolerade sig från omvärlden. Även om sekten hade en annorlunda människosyn så fanns det en positiv sida hos sekten, de var att män och kvinnor var lika mycket värda, utsidan hade ingen betydelse så det spelade ingen roll vilken hudfärg du har på kroppen, allt som spelade roll var insidan alltså själen. Synen på världen var även fredligt, de trodde inte på att tjäna snabba pengar, våld eller all fokus på utsidan, för enligt de så fick människan aldrig utveckla psykiskt. Heavens Gate skiljer sig ganska mycket från ursprungs religionen, som i detta fall är Kristendom, likheter är att de tror på en gud och jesus, och läser bibeln men hur de har för synvinklar och hur de tolkar allt är de motsatta. Sekten tror inte på familjeband eller sexuella behov något som finns i kristendomen, familjeband är det viktigaste och sex inom äktenskap är viktigt. Rörelsens historia är även också jätte annorlunda jämfört med kristendomens, sektens tro var baserad på en kristen grund men allt var ganska ändrat. De enda kraven som fanns hos medlemmarna var att de skulle följa reglerna inom sekten, inte ha några sexuella behov eller kontakt med omvärlden speciellt med vänner och familj.

Sekten påverkade sina medlemmar ganska grovt, Applewhite fick medlemmarna till o med att ta kollektivt självmord till att tro att själen skulle till himmelriket. När man väl läser på sekten finns de två allternativ att se på saken, det första alternativet är att Applewhite och Nettles hjärntvättade dessa människor som sedan ledde till självmord eller alternativ nummer 2 är att sekten gav dessa människor något att tro på. Alla tecken tyder på att dessa människor avled ganska fridfullt, ingen blev tvingad till något, man fick lämna sekten när man ville och självmord var något man själv fick välja, ja deras ideologi var ganska vriden men vad har vi andra människor för rätt att säga att det dem trodde på var fel eller inte?  Det mest negativa delen var att medlemmarna var tvungen att avbryta all kontakt med omvärlden. Gruppen i helhet var ganska fredligt.Egna synpunkterEfter att ha läst på om denna rörelse har jag mixade känslor, jag är delvis fascinerad över sekter överhuvudtaget då jag tycker de intressant hur en vriden ideologi kan föra samman människor, och det som jag blir mest intresserad över är hur lätt vissa människor har för sig att knyta fast sig så fort till något som låter helt orimligt i andras öron men i vissa låter det helt rätt. Ett argument för dessa självmordssekter är att det är rakt av hjärntvättning, som jag delvis kan hålla med då 39 människor tog självmord för att de trodde på att Applewhite var “guds son” och att han var nyckeln till att komma till himlens grindar, om man tänker efter låter det ej rimligt. Mycket av denna ideologi blev påverkad av filmen “Star Trek” som jag tror kan ha varit en stor påverkan då denna film var ganska populär under tiden .

Heaven’s gates ideologi handlar om att alla var lika värda oavsett hur man såg ut på utsidan, något som jag anser är positivt men det som är ganska sjukt är att de även tyckte att själen var fast och fångad i kroppen, jag skulle själv kunna tycka att denna sekt är en domedagssekt då hela grundtanken med detta är att “rädda” själarna från domedagen som jorden skulle gå igenom, något Applewhite sa ofta i sina videos var “The earth is recycling” och hur jag tolkar det är att han säger att jorden ska genomgå någon ny födelse och återvinnas, något som låter ganska sjukt i mina öron.Som jag skrev innan, sekter i allmänhet intresserar mig ganska mycket då jag lätt blir intresserad i hur människor tänker och långt man kan dra ut på det. Det stod någonstans att läkarna trodde att Applewhite kanske fick någon form av “breakdown” som fick honom att bli som han blev. Innan han och Nettles startade rörelsen gick Applewhites liv åt skogen, samtidigt som han skulle skilja sig så blev han även anklagad för att ha haft en sexuell relation med en elev på skolan och när mycket saker i livet händer samtidigt så är det inte alls så ovanligt att man får ett sammanbrott.